Breikraam, alles over breien en haken, breipatronen en haakpatronen

Babbels => De Kletshoek => Topic gestart door: Marieke op 23 november 2006, 09:05:22

Titel: barbiejurkjes
Bericht door: Marieke op 23 november 2006, 09:05:22
Hoi!

Leuk,  die barbiejurkjes! Ik ben gisteren gelijk begonnen met de prinsessenjurk, in het paars. De rok is al half af... Lukt vast nog wel om er voor 5 december 2 af te krijgen voor de nichtjes. Barbiepoppen heb ik gelukkig wel, om te passen. Ik heb wat dunnere wol genomen, anders wordt het zo stijf. De maten worden wel goed volgens mij. In elk geval heb ik weer iets te doen bij de TV vanavond.
Groetjes,

Marieke
Titel: Re: barbiejurkjes
Bericht door: caroline op 23 november 2006, 10:20:14
Nou dat wordt flink doorbreien om er twee af te krijgen! De rokjes worden steeds meer steken  :D
Titel: Re: barbiejurkjes
Bericht door: Marieke op 30 november 2006, 08:28:21
Hoi,

Ze zijn af! een donkerpaarse prinsessenjurk met een wit randje, en een lichtpaars met witte baljurk. De donkere heb ik versierd met een lintje en wat kleine kraaltjes in de taille, en de lichte met een kanten bloemetje op het lijfje. Erg schattig. Voor lintje heb ik gewoon een broeklusje gebruikt, waar ze in winkels mee op de hangers zitten. Die zijn voor barbie lang genoeg, en de kraaltjes had ik nog over van het oorbellen maken van vroeger. Wie wat bewaart.....

Ik denk dat ze wel in de smaak gaan vallen. Nu ga ik ze nog een keer maken voor mijn dochtertje, maar die is gisteren 8 maanden geworden dus nog veel te klein voor barbie. :)
Titel: Re: barbiejurkjes
Bericht door: caroline op 2 december 2006, 18:56:36
Nou, toch nog op tijd af, Marieke  :D
Titel: Re: barbiejurkjes
Bericht door: Marieke op 11 december 2006, 09:47:04
Hoi,

Gisteren voor de laatste keer Sinterklaas gevierd... De nichtjes waren erg blij met de kleertjes, vooral de jongste van 6. Dat is ons petekindje en die kan echt zo lekker zitten te genieten met die kleertjes op schoot. Daar doe je het toch voor! Ik heb ze gewoon gegeven, niet ingepakt als sintkado, want dan verraad mijn zoontje toch meteen dat ik dat gebreid heb. In ieder geval heb ik waardering voor mijn werkjes gehad. Nu weer verder met een trui voor mezelf, van een paar bollen ecru die nog op zolder lagen. Overgebleven van een trui voor mijn man, waar ik iets ( erg) te veel materiaal voor gekocht had. Ik koop altijd wat meer dan op het patroon staat, en dan heb ik juist minder nodig. Zo schiet er altijd weer een boel over om wat anders mee te maken.

Maar goed, nu moet ik gaan strijken en terug naar de kindjes.
Marieke
Titel: Re: barbiejurkjes
Bericht door: Eugenie op 11 december 2006, 14:05:05
wat een lekker gevoel is dat he als je kleertjes zo gewaarderd worden .
mijn nichtjes zijn ook zo gek op mijn breiseltjes. :)
Titel: Re:barbiejurkjes
Bericht door: Christi op 30 april 2011, 16:47:35
Hoi Marieke,
Kan je de barbie jurkjes ook naar mij sturen?
bedankt alvast.
gr Tineke