Breikraam, alles over breien en haken, breipatronen en haakpatronen

Breien => Breihulp => Topic gestart door: SylvieE op 19 augustus 2017, 19:36:01

Titel: Armsgaten breien dmv samenbreien en extra steken?
Bericht door: SylvieE op 19 augustus 2017, 19:36:01
Dag allen, ik heb op een super leuke Zweedse site (vertaald naar het Nederlands  :bravo_2: ) leuke patroontjes gevonden voor poppen kleedjes. Nu ben ik een jurkje aan het breien en het patroon geeft aan: twee steken samenbreien (op de plek waar het armsgat komt). In de volgende toer met je dan 6 steken meerderen op die plek. Het meerderen lukt nog wel (breiend opzetten) maar de toer erna weet ik niet hoe ik die extra steken moet breien.  hairout weet iemand raad? Moet ik anders meerderen? Ik heb het ook geprobeerd met extra omslagen (6) maar dan wordt het de toer erna ook niet werkbaar. Hellp😌
Titel: Re: Armsgaten breien dmv samenbreien en extra steken?
Bericht door: Nickie1 op 29 augustus 2017, 06:43:38
Het lijkt mij sterk, dat je voor een armsgat steken moet meerderen. Volgens mij moet je die 6 steken ook minderen. Probeer het eens , dat meerderen kan ook een drukfoutje zijn .

Groetjes Nickie
Titel: Re: Armsgaten breien dmv samenbreien en extra steken?
Bericht door: SylvieE op 6 september 2017, 16:13:05
Ze hebben meerdere patronen waarbij telkens staat aangeven dat je extra steken moet meerderen. In sommige patronen staat dan dat je eerst twee steken samen moet breien en in de toer daarna zes steken moet meerderen op die positie van de samengebreide steek.  Het zijn overigens Bratz (barbiekleertjes) misschien verduidelijkt dat de vraag?

Dank alvast voor jullie reacties😀